Izrada sajta - saveti

Pre nego što ste krenuli u projekat pravljenja web sajta potrebno je da stanete na trenutak i razmislite pre nego svom dizajneru date zadatak da vam uradi prezentaciju.

Ako već imate sajt onda svakako se radi samo redizajniranju i obratite pažnju da tehnika kojom je radjen ostane ista kao i stranice same po sebi, pogotovu ako je visoko pozicioniran na Google pretragama. Takodje, vodite računa o tome da pratite neku liniju iz dizajna već postojećeg sajta kako biste zadržali kontinuitet web identiteta.

Ukoliko pak nemate sajt a već imate neki vizuelni identitet, logo ili recimo vizit karte, onda bi bilo poželjno da i sajt sadrži neke elemente koje već imate u vašem vizuelnom identitetu.

Ukoliko uopšte nemate ništa od gore pomenutog onda bi bilo najbolje da se obratite dizajneru koji će vam dati celokupno rešenje. I koje će zaokružiti vaš vizuelni identitet od sajta, preko logoa, vizit karti, reklamnog materijala itd.

U svakom slučaju sledite one trendove i ono što vam se svidja bez obzira na situaciju u kojoj se nalazite ali svakako poslušajte i savet oni koji se time bave u ovom slučaju dizajnera.